Scan baby

Time appointment scan kat kk.. Suami boleh masuk sekali ka? Atau kaalu nak rakam time Dr scan tu boleh x? #firstbaby #seriusnanya

9 Balas

waktu skrg ni,kk mmg xbenarkan utk husb teman bt bku pink,masuk dlm tu. dlm tu ramai ibu2. plus kerusi pon xbnyk. sy ritu pelik,awat la laki dia ni ikot masuk. rupa6,wife dia oku bisu. so husb dia yg ckp. kalau nk rekod scan tu xde mslh kot. tp better nk tgk baby dlm screen tu,pergi swasta berbayar. berbaloi. screen besar ada 2. then dia bg lg printed picture.😁

waktu saya memula pergi kk hari tu, masa nak scan saya ajak suami sekali. sebab doktor lelaki yang scan. walaupun ada nurse teman, doktor tu pun offer sekali "nak panggil suami tak". suami saya dapat rakam masa scan. waktu scan je suami masuk, waktu jumpa doktor, ambil darah semua sendiri.

setakat sy ke KK.. xde lg suami teman.. melainkan ade masalah kot.. untuk rakam2 tu sy xpasti.. sbb xpenah.. 1 lg doc pun xsempat nk melayan sgt kite.. ramai lg menunggu.. dia hny settle kerje dia sahaja.. byk lagi kerja dia.. as long as dia dh jln tggjawb dia dh selesai..

Kat kk peraturan sgt strict. Suami xblh masuk even time checkup biasa, apatah lg masa scan. Xperlu rakam pun, sbb dktr xbg bawa apa2 brg elektronik ke katil scan pun. Beg kena letak kt kerusi.

Pergi swasta sis , smua bnda tu boleh nk buat kat swasta. Spnjang saya buat chekcup di KK langsung tak boleh buat smua tu. Sbb tgok org lain pon takde buat so saya jadi tak berani nk buat🥰

kalau dkt kk mmg xdpt laa.. kalau nk rakam² tu.. pergi klinik swasta sis.. hsbnd pon bole temankan.. nak rakam apatah lg.. mesin pon clear.. lg best..

scan kt kk biasa2 je. skdar tgk perkembangan ank..tu je. better p klinik swasta sis,husband pun blh tgk skli..

dekat kk suami x, boleh masuk & nk rakam msa scan pon x boleh klau dekat klinik swasta boleh

Semua tak boleh kat KK. Kalau nak buat macam ni, kena pegi swasta.