Now 19week6day

Teringin sangat nak makan bubur durian tapi ada cakap tak boleh makan durian . Boleh ke tak ye nak makan durian ?#firstbaby #bantusharing #pleasehelp #1stimemom #jangandibully

20 Balas

Boleh je makan dlm kuantiti yg sedikit. 2 ulas dah cukup kot 😂 saya haritu makan lebih 3 ulas sehari mmg malam tk boleh tidur & muntah² & sesak nafas. mungkin atas antibody masing². Kalau bubur tu kot sbb dah campur² kan, kalau yang durian kg fresh² tu kene hati² sbb panas huhu.

3y ago

kalau bubur durian okay kot.

nk rasa boleh asalkn xmelebihi ,kesianniga baby rasa panas dlm perut tu nti kita control la yg mana kata makan la byk mana tu jenis pentingkn nafsu sendiri ,kita pentingkn dulu kandungan bayi ..nk mkn tu mkn la tp jgn byk ...

sy mkn je bubur durian.. tp x dak la byk sgt.. sbb manis sma... klau durian mmg sy x berani mkn byk.. mkn seulas 2 ja bg hilang kempunan.. lepas tu minum air dari kulit durian tu.. bg sejuk badan..minum air masak byk2..

Salam, sy morning sickness smpi masuk 3rd tris. Sy desert yg buat sy x muntah bubur durian n durian.. hahaha 😂 alhamdulillah.. sbnrnya awk nk mkn, mkn je. Buat rse2 kalau teringin.. berdoa selalu 🤲🏻

saya bubur makan..durian pon makan..tp.dlam kuantiti yg sikit lah..durian tu dlam 2/3 ulas je..bubur smgkuk kecil ..byak² panas nnt..

saya makan tapi sikit je.Sebabnya duriannie selain panas,Gula tinggi tambah pulak bubur durian lagilaa banyak gulanya

kalau bubur boleh je nk mkn..sbb dh cmpur dengan mcm2 kn.. tapi kalau ade gdm better mkn sikit je la bubur tu..

Sy mkn je hari tu masa bru 7-10w.. Seulas pn dh cukup.. Yg penting minum air bnyk2 lpas mkn durian😅

sy mkn durian crepe 1 je pun dh rs demam. so sy xnak dh mkn lps tu. bgantung bdn msg2 sis.

mkn je sikit xpe...klo bubur tu dlm 1 mngkuk...klo yg biji tu mkn 2 ulas je jgn 2 biji plk