Sakit telinga ?

Tengah prengnant boleh guna ke ubat titik telinga? Telinga sakit sebab gatal sangat. Sebelum pregnant pernah pegi klinik check, doc ckp ada alahan n bakteria.. Now datang balik gatal dalam telinga n sakit.Nak tido pun x selesa.

Sakit telinga ?
2 Balas

sama macam saya gatal tak boleh nak kata memang korek baru gatal hilang.... saya hampir 2 bulan sudah.... pg cuci telinga dengan pakar doktor kata ada kulat tumbuh... bagi ubat titik alahan pulak dengan ubat titik terpaaksa la hadap pedih2 dikulit leher kesan ubat tu... last skali dokto bagi makan pil tahan gatal untuk hidung punya sebab ubbat tahan gatal untuk telinga ibu hamil tak boleh makan... ada lah kurang sikit.... tapi kulat tumbuh balik... bulan 12 ni dah due... skrng kalau gatal memang dah tak boleh nak tahan mahu tak mahu saya korek jugak.... dokto kata tmu janji dengan pakar tengah bulan 11....jangan korek tlinga sampai tmu janji. bia tlinga kering lepas mandi...nak tahan sehari lagi dah tak boleh.. ini kan pulak nak berminggu2... sabar

Pg klinik dlu la sis.. Ubay tu dh brp lame? Baru je ke? Takut x bagus lg slps dibuka. Kita tak tau kan.. Kita preggy ni sensitif sikit dgn ubat²an.. Kene refer doc dlu.

5y ago

ubt baru lg..😅dok sakit sgt.ni pn sapu mnyak je kat luar tlga ni.