ubat batuk

tengah mengndung boleh ke mkn ubat btuk ni... tdi pergi klnik dktr bgi ubat btuk nie... ubat nie sebbkn mngntuk... x effect pde kndungn ke... 19w2d

ubat batuk
13 Balas

Saya pn batuk jg.. Ada jg doc bg ubat batuk air.. Saya minum hanya waktu mlm je.. Sbb waktu mlm je kuat batuk terutama waktu nk tdo.. Dh habis sebotol masih lg batuk.. Saya cuba pula sapu balm bawang putih kat leher dan dada pd waktu mlm nk tido tu.. Alhamdulillah batuk dh kurang.. Skng siang hari pn saya sapu skit.. Alhamdulillah.. Cubala sis...

rasanya ubat batuk utk ibu mengandung hanyalah prospen je dibenarkan.. ni mst awak pergi klnk tk ckap awak prgnt kan.. better jgn minum la beli je ubt batuk prospen dkt farmasi

4y ago

ya, dokter penah bgtau dkt saya jgk psl ni.. prospan yg kotak hijau tu boleh utk ibu mngandung

Sy pregnant demam batuk xmkan ubat pape cuma banyak minum air kosong biar kencing banyak kali..sbb org tua xbgi makan ubat..klau batuk demam tu biasa bila pregnant

Dapatkan rawatan dan nasihat dekat KK untuk makan segala ubat sis.. Sy asthma dan batuk teruk, smlm refer KK untuk bg ubt

Kalau doc bg blh la.tp sllunye pregnant doc akn suggest ubat batuk/selsema yg tak mengantuk utk ibu

better mkn prospan . bli dkt farmasi . khas utk ibu mengandung . rasa pn sedap rse mcm teh..

Saya smpi 6 bulan preg,doc tidak b'ani bg ubat kcuali vitamin2 n ubat tmbh darah sja..

doktor tu tahu tak sis pregnant.. biasa doktor bg ubat yg tak buat ibu mngandung mngantok

Kalau doktor yg bg ubat tu tahu u pregnant, maknanya boleh la makan

Awk btau x awk pregnant?

4y ago

Maknanya mungkin boleh....sbb kita dah btau dah kat doc yg kita pregnant....next time masa check btau...masa doc nk tulis ubat apa btau..n masa nk amek ubat pon tanya je lg skali as confirm yg awk leh amek ubat tu sbb awk preggy.... Kita ni mak2 buyung atau mnyusukan ank kena btau doc kalau kita dlm kategori slh 1 atau 2-2 ni....sbb kita ni xleh take sbrangan ubat... Tp mcm sy kalau batuk just ambil ubat batuk nama PROSPAN...tu slmt utk ibu hamil n mnyusu jgk sbb dia base on herba