Antibiotic

tdi pg klinik dr cakap air kencing kotor . Dr bagi ubat antibiotic.. boleh ke mkan...risau baby kandungan baru 6 week. #bantusharing #pleasehelp #firstmom

12 Balas

boleh. saya sentiasa kena kencing kotor dari sebelum pregn till now. saya makan ubat antibiotik dr bagi. alhamdulillah okay, saya siap minum srrbuk utk lawas kencing lagi, dr bagi je :) semoga sihat ye puan

2y ago

sis aqilah, masa checkup kk ada check urine tak? kalau ada result urine ok? kalau xok mcm sy. stiap kali check kk mesti repeat urine. sy sama mcm sis. kencing xd skit, lawas mcm biasa, takde simptom2 uti pon. tp bila check kk sangkut urine😂. tanda dia kencing kuning pekat, bau mcm bau ubat/bau pekat la. sy skrg trimester kdua. 22 minggu lebih.

Boleh, sebab doktor yang bagi, sebab antibiotik bukan smbrgan boleh makan. Saya pun kencing kotor awal prgnat dulu, habiskan antibiotik, jgn lupa minum air kosong banyk.😊

2y ago

baik. terima kasih

blh saya bru lps kuar hospital sbb demm ..kena tahan wad jantung laju air kncing ada kuman ...doktor bg ubt cecair,antibiotik dgn panadol .

mesti lah boleh kalau doktor dah tahu pregnant. doktor pun takkan bagi ubat yg tak selamat makan. lain la kalau awak takde inform

2y ago

ok.. baik

sy pun kencing kotor. tp takde simptom skit2 . dr bg antibiotik dgn yg serbuk clear urine tu. inshaAllah takde apa sis🤗

2y ago

Sis ada effect cirit tak lepas makan ubat antibiotik ??

kalau dr klinik bagi insyaAllah rekomen utk ibu mngandung.. Bila ada kencing kotor kena noted.. ikot saranan dr ya..

2y ago

😊ya awak

Doctor tahu kn sis mengandung? Then mesti la dia bg ubat yg sis boleh consume.

tkda ap sis. klau tk mkn kencing kotor tk hilg ..membahayakan baby lg ad la..

kalau dktor yg bg mkn je.. tp dktor tau kan sis prgnnt.. tiada keraguan di situ👍

2y ago

ya puan.. dr tau sbb sy ada bagi tau lepas dia tnya sy last period.

bole je