Sakit pinggang tapi takda tanda, baby gerak slow

Hi, td pagi sy nk mandi duduk kat lantai, tiba² pinggang sy rasa saaakit sgt 😫 pastu baby gerak pun slow je. Nk d jadikan cerita sy g PAC terus sbb risaukan baby. Smpai hosp nurse cek jantung baby ok, doc scan baby tp tak cek bukaan cm. Tp sy d tahan dlm wad nk pantau gerakan baby je. Knp ye doc tak cek bukaan cm? & Normal ke sakit pinggang yg mengejut ni? Btw sy dah 37w2d harini.. #ingintahu #bantujawab #firstmom

3 Balas

mgkin doc tahu awk belum ada contraction tu yg dia xcek bukaan . Biasa ada contraction baru ada bukaan mgkin awk cuma sakit pinggang biasa je , xcuba tanya doc ke sbb awk dh dlm wad tu ?

1mo ago

kalau yg ada bukaan tu dia ada contraction + sakit sekeliling pinggang + perut keras mcm papan . Kalau sakit pinggang saja biasanya tu bkn tanda nk bersalin lagi . Selalunya kalau semua okay bby okay contraction belum ada lagi nnti doc akn bgitau bila discaj tapi klau bby awk dh matang , dh cukup bulan & dh boleh bersalin dia akan hold sampai awk bersalin