39 w 1 d

Tarikh due sya 4/11 tapi doc tmbh lg 6 Ari kalau x bersalin2 jugak .. sya kena bersalin paksa.. means bersalin paksa tu ceaser ka atau macam mana eh??#ingintahu #firstbaby #bantusharing #pleasehelp ..

1 Balas

bersalin paksa bukan czer .. maksudnye kena induce .. masuk ubat ikut buntut .. dlm masa sama nk tngOk sis ada contraction tak .. klu masuk induce pun jalan still xbukak nnt masuk belon .. last masuk drip .. czer tue pilihan terakhir klu kesemua tue xbrjaya jln pun masih xbukak bnyak .. then bru czer .. sy pun kena paksa bersalin sbb air ketuban dh pecah tp jln xbukak .. sy 40weeks 2day .. sy cuma xmerasa masuk belon jaa.. finally drip pun jln buka sikit air ketuban pun dh habis .. then czer ...