UPT klinik +ve tapi samar. Doktor suruh dtg lg 2 minggu utk scan confirmation.

Tapi semalam ade spotting keluar darah. Hari ni ade lagi mcm period sbb pakai pad. Cuma dekat pad tak penuh lagi. Apa perlu buat ya? Nak tggu 2-3 hari lagi or jumpa doktor ye? Siapa ade pengalaman boleh share tak? Maaf kalau gambar tak menyenangkan. #ingintahu #firstmom

UPT klinik +ve tapi samar. Doktor suruh dtg lg 2 minggu utk scan confirmation.
11 Balas

Kalau ikut pengalaman saya. First scan nampak kantung. Esoknya tu start spotting coklat sikit je. Bila wipe guna tisue baru nampak lendir coklat. Terus pergi klinik balik. Dr bagi duphaston utk kuatkan rahim. Next day,spotting coklat jadi spotting merah. Makin lama makin banyak macam awak punya ni. Gi emergency check takde apa, kantung masih ada,laluan pun masih tutup. Dr request monitor lagi. Esoknya tu,contraction start. Genap seminggu lepas first scan, kantung pun keluar. Nasihat saya, terus pergi klinik je. Dr akan bagi ubat utk kuatkan rahim kalau perlu

ikot pengalaman pregnant kali ni, sy mmg turun darah, 3ari berturut2, xbyk mcm period tp ade la kua seketul. ingtkn dh gugur, pegi scan doktor cakap ade jantung dh. byk2 mtk doktor scan sbb xpercaya. Alhamdulillah 23april ni inshallah dh nk bersalin dh🥲 so, tunggu jela lg 2minggu then pagi acan balik, berlapang dada terima sebarang kemungkinan.. 🥹

6mo ago

yeke?! hahahaha.. jom la kite g labour room sesame! neran sesame🤣🤣🤣

Mcm sy thun lepas, chemical pregnncy. Upt +ve, tp lps tu keluar darah bgini. Pegi klinik doktor ckp dtg 2 minggu. Bila dah cek upt balik, jadi -ve. Masa tu sy memang tgh mkn ubat tyroid. Kali ni pregnnti 5w. Doa kan d permudahkan smua. #ttc4tahun

pernah masa anak 1st 3kali bleeding..tapi kalau xnampak mintak scan ikut bawah baru lagi kadang memang xnampak.. saya bleeding kali kedua rasa xsedap hati terus pegi hospital bhgian PAC

6mo ago

PAC tu bahgian ibu&anak

Kalau ikut pengalaman saya, itu dah jadi chemical pregnancy (early miscarriage). Better pergi cek terus, sebab darah tu dikira banyak dah

pngalaman sye, klu scan x nmpk lps tu turun darah mcm period tu, x preggy pun.. sbb sye pun penah jd mcm tu.. tyme tu 5 weeks+

banyak darah tu sis, tak kira spotting dah. maaf tak ada pengalaman. tapi saya rasa better jumpa doktor cepat.

klau darah byk mcm tu bkan spotting dah tu . pegi la jmpa dktor check . boleh check prgnt ke x melalui darah .

seems like chemical pregnancy la sis. pegi la jumpa doc

bleh ke klinik trs sbb darah byk ni