Hyyy momy tanda² nk bersalin tu macam mana ye saya dah 40 wek sudah keluar darah sikit

Tapi perut x sakit

10 Balas

Hi saja nak share yang saya baru jee deliver 25hb harituh, memang takde tanda (40 weeks 5 days). Keep calm and kalau nk pergi hospital dah boleh. Jangan overthink, banyak kan selawat moga urusan awak dipermudah. Alhamdulillah harituh saya bersalin normal 😊

Sy kluar darah pkul 9 pgi, lps asar bru g hosp, then check jalan buka 1cm je tpi lepas cek jalan trus contraction, then mula lah skit prut nak branak esk tgh hri Alhamdulilah brsalin

Huhu bahaya yeee gitu. Sy dulu anak sulung mmg sggup la hadap hospital walaupun penat sbb risau time tu 41weeks tpi masih belum beranak 😂😂 last2 emergency czer

Dh keluar darah klu pendapat sy terus ke hospital sis. Anak sulung sy dulu, sy turun darah jg, sy ke hospital bukaan dah 4cm dh. Waktu tu pukul 2-3am. Sy bersalin 6am.

dah boleh start packing pegi hospital ye sis , kalau darah dah keluar kena pegi hospital supaya doc boleh cek dah ada bukaan ke belum 😊

Tanda2 besar sis,nurse tda bg tahu ka??? Elok la pergi hospital takut ada bukaan,xpayah tggu sakit ya

prgi hsptal sis..sy msih berpantang baby 40w6d x buka jalan..trus czer .. Alhamdulillah..smoga d prmudakan

klo da kluar darah tu adalah slh satu tanda nk bersalin .. terus ke hospital sis

Klu keluar darah atau air ketuban bolej terus ke hospital ya

pegi hsptl kak..keluar darah tu tanda la tu astaga..