Hi mommies nak tanya anak saya umur 3 bulan 20 hari,

Tapi masih belum boleh capai objek/barang tapi boleh pegang barang dengan bantuan saya. Adakah ini normal untuk bayi yang sebaya dgn anak saya? Dan macam mana nak bantu ajar anak saya untuk boleh capai objek/barang?

3 Balas

Normal sis. Usia macam tu selalunya dia explore jari jemarinya. Boleh pegang barang (dengan bantuan) tapi selalunya dia lebih berminat dengan jari

Awal lagi kot sis Sis boleh tengok dalam buku pink/biru baby dsitu ada tunjuk perkembangan baby ikut umur