Tapak tangan baby 4 bulan ada biji2 air

Tapak tangan baby kerap berpeluh & baby suka hisap tangan tu. Jadi banyak sangat biji2 air ni. Cemana nak hilangkan ye? Mesti gatal kan ni hmm#advicepls #firstbaby #baby #bantusharing #ingintahu

Tapak tangan baby 4 bulan ada biji2 air
6 Balas

kadang peluh tu boleh jadi punca. mcm anak sy pon suka hisap jari . kerap bersihkan lap tgn anak. mcm sy mandikan ank shari 2x. pagi n ptg. lap muka dgn tapak tgn kerap.mcm muka sbb lepas mnyusu mesti ada saki baki susu kt bibir,pipi. alang2 1 muka terus lap . tkut kalau biar naik ruam. sy sendiri pon pernah kena. naik bintik air kt jari. tp sbb alahan sabun.. dan dulu tgn sy kerap peluh jugak.

anak saya pun macam ni , amik masa berbulan bulan . pergi klinik katanya scabies . kena sentiasa jaga kebersihan tilam , pakaian macam tu . kalau pergi klinik dia akan bagi ubat matikan scabies . sekarang dah okay dah .

mcm jd kt ank sy dlu... mcm nk jd scabies/kudis buta. smoleknya cegah drp awal.ank sy dr umo 3bulan smpai staun lbh kna. ksian tgk dia.. sy pakai kan dia losyen gamat emas jer.. Alhamdulillah serasi dgn ank sy.

boleh cuba sudocream puan.tp kalo melarat bawa lah ke Dr

Ini macam alahan, Puan.

alahan rasanya