Pregnant 20w, berat tak naik banyak. Korang dah naik berapa? Okay tak?

Tak mabuk.. Makan pun okay. Cuma berat tak naik mana hahaha.

9 Balas

saya naik bulan lepas 2.5kg . bulan ni 3kg pulak naik smpai kena repeat minum air gula . perut masuk 24 minggu . selera bukan main . trimester 1 hritu 1kilo pun paya nak naik . tahan telinga misi bagi c3ramah 😆😆

sy pun berat tak naik .. tadi baru lepas jumpa dokter , dokter cakap okay la janji tak naik mendadak , dan tak turun sangat , so takde apa yg bahaya sangat pun .. inshaallah sama2 kita positif yee 😁

sya naik mendadak 3.2kg dalam masa 5 minggu(skrg 18 weeks)..hahaha..terkejut ..sebab masa first tri semester berat x naik lgsung..

sy 19w kuat mkn trus naik mendadak 4kg . apa lagi terus kena minum air gula 😅

sama mcm sy. berat naik sikit pastu turun. maintain je...rase mkn byk dah

saya dah minggu 21 naik sekilo je sepanjang pregnant🤣

Saya turun 1kg dalam masa seminggu 😮‍💨 Stresssa hahaha

1y ago

Samaaa

Saya pun 20w. Baru naik 1.5kg dari bukak buku.

1y ago

Alhamdulillah nurse/dr cakap ok je. Perkembangan baby ok bila dr kk scan masa 20w. Ukuran tinggi perut pun 20cm tally dengan minggu ke20.

ok la tu