Berat Drop

Sy dah 24w.. sepanjang preggy berat Makin drop. Tapi ukuran baby semua okay. Makan pun okay. Hb Pon okay. Berat je tak naik . Ada mommy yg Sama tak mcm sy ?

7 Balas

Saya pulak, lps buka buku drop 3kg, so nurse monitor la berat badan 2 minggu sekali, lps tu hujung tri 1, slowly naik dalam 100gram je, tapi masuk tri2 mual hilang, so melantak la, makan lalu pulak, skli naik dkt 2 kilo dalam masa 3 minggu mcm tu, tak pasal kena monitor BP selang sehari pulak. hehe, dah hbis tu tadi cek naik 500g je dri hari tu. okey la, tapi kena repeat air gula 24w nnti, 🤭. Tapi sejak 2 /3 hari rasa mual pening je, makan pun mcm tak lalu sngtt, jgn alah datang balik sudahh, sbb skrg kalau makan salah sikit muntah 😭

Hi mummy. Saya baru 17week. tapi saya masih tengah struggle untuk naikkan seminggu 500g. so sebulan mmg kena naik 2kg. Tapi mostly saya cuma naik 1kg tiap bulan. saya takut juga berat drop. hb saya tak cantik. bulan lepas 11.5 drop jadi 11.0 ..

Sma mcm sya brt tak naik..3 kli bturut2 dktr test tiroid,kptusan drh dah ok,dktr srh cek tibi lgi dsbbkn brt bdn tdk naik..brt trun naik..tp mmg bt msa ni sya masi tak brpa selera g..sya 23w1h..apa2 pn moga kta smua dprmudahkn sgla urusan..Aamiin

sy pun berat makin drop. turun 2 kg lebih. awal bulan 2 hri tu checkup naik 100gram je. 😂 Jdi doktor suruh ambik darah utk cek thyroid. Kalau tkde masalah then it's okay. Asalkan baby sihat. Berat sy turun tpi baby oke, berat baby pun oke.

saya berat statik. sama je dari sebelum pregnant sampai dah 22weeks. tapi alhamdulillah berat dan ukuran baby okay je. nurse and doctor pun tak cakap apa2.

lain dgn sye. dktor sarankan diet seimbang sbb berat naik 5kg sbulan🤣 tapi tulaa bile lapar je badan gigil mual². nak taknak sye kena mkn byk. ermm

1y ago

Naik tapi byk pulak ye . huhu.. preggy first baby dlu xde mslh pape . Mai second ni berat pulak xmo Naik.. haha . faktor umur Kali ya😂

sama. maintain je berat xnaik. gitu je huhu. naik pon bpe ratus gram je. nanti naiklah kot