39 weeks & 2 days

tadi scan baby berat 3.5kg besar ke baby? saya risau sbb saya tak bersalin lagi :(

5 Balas

tak lah nice je tu jarang scan dapat ukuran tepat pun selalunya dapat lagi besar dari yg sepatutnya. saya GDM, baby last scan 41w 3.2kg, keluarnya 3.1kg je. selagi baby tak cecah 4kg, normal lagi tu.

mak sy midwife.. dia kata normal baby weight is 2.5-3.5kg. sy last scan doc estimate baby sy 3.1kg tpi baby sy lahir 2.94kg 😄

Saya scan 3.4kg tapi bila lahir 3.2kg

7d ago

haah doctor pun ada ckp tak accurate sometimes kecil sikit dari yg kita scan tu. harap tak besar

Sis dah bersalin ke?

besar. lebih kurang Sy

1w ago

alamak yeke risau lah saya. awak dah bersalin ke?