Kandungan besar dari kiraan asal.

Hi, tadi saya baru scan kat swasta. Kalau ikutkan hari ni kandungan saya 11 minggu 2 hari. Tapi doc scan, size baby saya 12 minggu. Katanya baby saya besar. Saya tak ada alahan muntah2 ke apa. Makan okay je. Doc suruh control makan karbo/gula . Ada tak yg pengalaman macam saya? Ini tanda ada kencing manis ke? Sebab esok saya baru nk buka buku kat kk. #ingintahu #firstbaby #1stimemom

1 Balas

Kalau ikut kan experience , my office mate preggy . Dia cita dkt sya bby dia besar dri week spatutnya dia besar😅 sbab dia terlebih amik gula which dia bnyak sgt minum susu or susu tu terlebih gula n mnyebabkan bby dia bsar . N then dia kurangkan minum susu yg bergula bnyak. And alhamdulillah normal je lps tu. Doc pesan dkt dia , bby besar nnti nak bersalin susah normal or lgi sakit katanya😅