nak tanya

tadi pergi scan doktor suggest sy pernah gugur amik dhumpson ubat kuat rahim ? tp boleh ke mkan untuk pregnant

2 Balas

mmg utk kuat kan rahim. jadi boleh la di ambil utk org pregnant puan. yg bagi puan tu doctor kan? bukan puan google2 sendiri beli kat luar kan? jd kalau doctor yg suggest puan makan. makan je. trust ur doctor puan. doctor ni takan sebarangan bg ubat tambah2 dia mesti dah tahu condition patient dia

1y ago

haahh doctor klinik yg bagi ,

duphaston ialah ubat untuk menyokong kehamilan andaikata bila sudah pregnant. kalau pernah gugur dan doktor kata boleh ambil, jadi sila makan. kalau belum pregnant tapi nak makan tu kena rujuk doktor sbb duphaston bukan ubat untuk menjadikan pregnant

1y ago

sbb sy pregnant doctor suggest duphaston tu untuk kuat rahim