Buat buku pink

Tadi pagi, buat buku pink.. n saya scan kandungan nk tgok janin n jantung.. nk diikutkan saya da 11week1day, tpi bila scan tdi doctor kata baru 8week2day.. risau plk saya.. period saya okyh je tiap bulan teratur.. rasa down sikit.. 😔😔 sesapa ada pengalaman mcm saya tak?? ##firstbaby

11 Balas

pernah.. 2 kali pregnancy jd mcm tuh. doc ckp mmg ada case conceived lambat. so bila first scan, due date stated lain dr kiraan lmp, doc akan suggest repeat scan after 2 weeks. 2nd scan tu you akan nampak due date tu sync dgn first time scan. so doctor akan ikut due date ikut scan not due date by lmp.

sama la mcm saya masa baru buat buku,ikut kiraan nurse 10week..bila scan baru 8week5day... xde pape lw sis normal je tu..kali kedua scan masa 11week5day dh nampak heartbeat baby..seronok sangat bila tengok.. saya pon ank first jugak.. in Shaa Allah semuanya baik2 ja..

sama la, ptutnya sy dah 9w, tapi ukur baby 1cm, macam baru 7w, doc suruh repeat scan in 2w.. dia nak confirmkan tarikh. insyaallah takde pape, as long hearbeat baby ok.. sama2 doa ye 😊

sama la hari tu scan da 10 weks tp masa buat buku baru 9 weeks 1 days next week doctor sruh scan lagi harap baik baik laa aamin

sy pun scan xnmpk ppe lagi sis... skrg pun sy xtau lagi baby lekat kat mana. harap2 kat dlam rahimlah...... dokter bg masa 3mgu dtglagi

Awal2 scan mmg akan lari week. Nnt dah second trimester akan lebih kurang dgn due based on LMP

sama la normal tu.. nanti nak dekat2 trimister kedua baru tau bila due sebenar

Normal jee . sy gtu jugakk . scan 13w tp bby bru 10w . scan akm dtg mkin elok

xpa puan, tunggu scan kali kedua. insha Allah baby ikut week asal

As long as baby ok, heart beat ok xperlu risau sis. Doa yg baik2 je

3y ago

insyaallah baby ok, tpi still risau sbb baby first..