Buat bsp dan review doktor

Tadi dh bt bsp cucuk 4x.. eskk nk jumpa doktor plk .. boleh tau x selalunya review doktor tu ambik drh n air kncing lg x? Atau just jmpa doktor jer? #firstimesangkutGDM ##firstmom #17week

2 Balas

Jika doctor suruh dtg utk check BSP maka hanya nak tgk result BSP. Tapi check up biasa monthly itu diberi tarikh lain, atau tarikh sama dgn BSP...check up monthly routine itu perlu check BP, Hemoglobin amik darah kat jari, air kencing, jumpa nurse tgk weight dan jumpa doctor mungkin utk scanning dan bincang ttg kesihatan. So barangkali sewaktu mereka beri appointment tanya, hanya BSP aje ke atau bersama dgn check up monthly routine untuk inform kat kaunter KK. 👌

2y ago

nurse tulis kt situ just rvw bsp ja sis.. btw , terima kasih sis..😊

Normal tak bacaan? Saya pun harini buat bsp gak 4x. Tapi takde pulak doc suruh datang

2y ago

Yer nurse atau doctor akan rekod tarikh bsp di buku dan sehari selepas itu berjumpa dgn doctor. Nurse juga akan rekodkan dlm buku utk appt monthly check up routine, kdg bersama dgn BSP day dan kadang lain hari.