Bersalin 38weeks 1day

Syukur saya dah selamat bersalin 17.11 haritu .. walaupun agak sakit sebab bersalin secara induce .. first induce belon 16.11 ...jalan still lmbt buka .. 17.11 induce ubat jam 6.30 pg .. mula lah contraction 10 minit skli ..lpas tu 5 minit .. dekat kul 10.30 pg contraction smkin kuat tak sampai minit pun ..sesaat skli contraction .. cun² 11.02pg kena sorong ke LR .. belum sempat lagi bidan nak letak CTG 11.10 air ketuban pun pecah ..11.12pg bby pun lahir tak smpai brpa minit air ketuban pecah .. syukur dapt bby girl .. 🥰 ..#kongsipegalaman #bersalinpaksa #inducebelon #inducebaby #babygirl1st

5 Balas

alhamdulillah. mudahnya urusan pn bersalin. selamat berpantang ya. apa2 pun birthclub masih boleh diajukan apa2 soalan. kami moderator sentiasa on group untuk jawab soalan2 pn.

1y ago

terima kasih sis 🥰🥰🥰

sbb kna msuk induce knpa. sbb jln x bkk ke

1y ago

tq

alhamdulillah sis selamat brpantang

1y ago

terima kasih sis..,🥰🥰

Masya Allah , tabarakaLlah 💐🤗

ok