Utk berpantang

Sye tak pernah amalkan apa2 jamu dr zaman anak dara smpi la dh kawen.. Skrg ni sye bakal bersalin bulan depan.. baru la teringat nk survey2 barang berpantang..sbb excited psl baby,brg baby je yg dh lengkap..maknye punya habuk pun taraaa😂 nasib mak mertua tnye.. Jadi,kiranya sye first time la kan mencuba jamu2 ni.. ada cdgn tak utk org2 first time mcm sye tntg jamu dan kelengkapan berpantang...? Kalau bersalin czer,perlu jgk ke rendaman faraj tu? Sye dh google tp mcm x membantu sgt sbb x de testimoni..huhuhu.. cuma dh list je la set2 jamu utk berpantang tu.. Jadi, saya#seriusnanya sebagai #firstmom 🤭

20 Balas

Klau xpernah dgn jamu atau xbiasa, hold dulu bg pndpt sy. Jamu ni sifatnya panas.. klau awk breastfeed baby nt, kurang minum air.. kesian baby kuning. Sembelit lg nk hadap. Skrg ni mslh byk lambakan jamu yg bukan ramuan asli (ada campuran / tiruan). Apa² pun survey dulu ikut keselamatan & kesesuaian..