Utk berpantang

Sye tak pernah amalkan apa2 jamu dr zaman anak dara smpi la dh kawen.. Skrg ni sye bakal bersalin bulan depan.. baru la teringat nk survey2 barang berpantang..sbb excited psl baby,brg baby je yg dh lengkap..maknye punya habuk pun taraaa😂 nasib mak mertua tnye.. Jadi,kiranya sye first time la kan mencuba jamu2 ni.. ada cdgn tak utk org2 first time mcm sye tntg jamu dan kelengkapan berpantang...? Kalau bersalin czer,perlu jgk ke rendaman faraj tu? Sye dh google tp mcm x membantu sgt sbb x de testimoni..huhuhu.. cuma dh list je la set2 jamu utk berpantang tu.. Jadi, saya#seriusnanya sebagai #firstmom 🤭

20 Balas

sya bersalin normal , beli set berpantang jenis jamu last2 ank dh 6m still x hbs guna lg 😂 beria je beli.. masa berpantang mmg x dpt pun mkn jamu sbb ank kena prolong jaundis lps tue dh mls nak guna.. nnt rajin2 sikit sya mkn/minum jelah jamu yg ada tue , xlah membazir plak beli tp x guna 🥲

2y ago

a’ah , kalo dh di belikan.. makan jelah tp pastikan masa tue baby dh bebas jaundis sepenuhnya tau . sya mmg jenis amalkan jamu2 nii , kadang air jamu kunyit buat sendiri je.. sm jg mcm kta mkn makanan yg campur2 herba, ulaman, bwg2, spices tue semua. cuma lps bersalin hr tue sya x termakan jamu sya beli sbb ank prolong jaundis..