saya gugur ke?

sye start spotting bila msuk 4weeks.. keep jd bila 5 n 7weeks. Then Ahad hritu sye bleeding.. terus saye pegi Hos Ampang bhgian PAC.. bila check2 doc kata normal. tp dia note kat buku "Threatened Miscarriage" and dia xbg ubat.. mlm tu balik rumah drah masih kluar... esok nya stop... and smlm Kluar darah ketul mcm bebenang.. pagi ni pun still Kluar darah... emosi sye da xstabil.. skrg tnggu husband balik krje then buat check up.. Please Pray for me and baby? #8weeks6days

13 Balas

Sma la sis.. sy pnah ggur jg sblm ni bby first.. alhamdulillah rzki prgnnt kli kdua.. tp tu la sy bleeding mgu ke5 nk sbbulan lbh jg.. sy asyk ke ospital ng swasta utk cek sbb rsau nsb dokte kata bby shat je..smpi la ke kkia cek utk kputihan .. rupany ada polips da buang da bln lps alhamdulillah xbleeding da. Skrgni da 4bulan.. smoga urusan sis dan juga kta smua dpmudahkan..

Sy pun bleeding masa 4,5 weeks kot. Pergi pac ampang. Ada kantung lg. Dia pun tulis threatened miscarriage. Dia just balik and appointment 2 mggu lg. Esoknya Sy pergi kerja. bleeding banyak and keluar seketul darah. Habis kerja terus pergi pac. Doc scan da kosong. Complete miscarrige and mc seminggu

Amin smoga semuanya baik² saja...sy pengalaman awl trimester pertama...spotting bleeding penuh seluar,pad,tisu...xkna than wad...doktor bg balik...cuma doktor bg ubt kuat kn rahim...dan pesan jgn buat kja berat...skrg nk msuk 4bln dh

Akak ada makan asid folid ke ?? Doc hosptl ampng kdng2 buat kerja takpenah nak series .. bila prgi klnik kk ampng .. doktor sana marah kita balik .. bila bgthu doktor hosptl ampng yg ckp mcm tu baru dia diam ..

jgn stress puan...perlu byk bedrest aje..puan hanye bgn mandi dan kencing aje..yg lain2 mtk pd suami buatkan...sy pun melalui nye jgk..pd trimester 1... semoga Allah permudahkan segalanya..

Sis.. sa rasa bagus sis mnta rawatan di klinik swasta. dan sis kena rehat sepenuhnya kalau ada bleeding. Jgn buat krja apa2. Angkt berat pn jgn

Kenapa masa spotting tu tak terus pergi check dkat hospital? Doktor ada scan ke tak?

Sis try p hospital semula ye. Moga baik2 saja kandungan sis.

Semoga dpermudahkan urusan sis.. InShaAllah xda apa2

Doc xbg ubat kuat rahim ke bila awk ke sana ??