Assalamualaikum

Sye dah masuk 29week. Tpi baru 2 ni sye ade checkup dan berjumpa dgn dktr. Masalah sye skrg ni dktr kata keadaan perut saye agak kecik dgn baby dlm kndugn baik dah sihat.. Ade ke mumy2 prnah mgalami masalah yg same.. Tolg bgi pendapat. #babyfirst

15 Balas

Sy org sekeliling sume dok ckp perut nmpk kecik. Pdahal dah 8bulan. Setakat ni nurse and doctor xde ckp yg baby kecik ke apa. Alhamdulillah sume normal. Membesar ikot perkadaran normal. Haih. Kdg sedih jgk org dok bilang mcm tu. Sy kurus tinggi. Mmg xnmpk sgt perut nye

Ni bukan mslh, ni rezeki 😅,sya bru 10w perut dah besar bdn gemok, xtau nnti 7/8bulan mcmmna nak bsr lg 😂...normal je sbb ada pmpoan yg pregnant dah 9month perut kcil tp baby ttp mmbsr dan shat.. Alhamdulillah 😘

Sama dgn sy...doc ckp perut nmpk kecik, tp baby berat n ukurun baby normal....cuma doc bg nasihat surh mkn byak sikit, sbb berat badan sy doc ckp blh naik smpai 10kg lg....

same laa perut kcik 8bulan dh org lain duk ingt 4bulan jee..dan slalu kna g jumpa pakar o&g scan perut. last2 kluar ok je baby sihat xkecik sgt

Sy pun camtu.. 26w.. mungkin sebab sy suka pakai baju besar2 jadi orang pun tertanya2 😅😄 tapi yg penting dalam scan semua normal 😊💖

Kalau berat lebih 1kg ke atas normal..bawah 1kg tak normal..maksud mmg baby kecil.

Perut kecik takpe asalkan saiz bayi normal ikut perkembangannya dan sihat

Sy pn same..xkesah kecil pun jnji sihat alhamdulilah .

Xpe..saiz prut x pntg..yg pntg baby sht je😁

biasa la tu sis,sy pun mcm tu juga..normal.