Hai mommies.. sye pnah miscarriage 6w lbih. Skrang nk msuk 2 tahun bru pregnant balik.

sye bru cek pagi td. msuk tarikh apps ni pregnant 4mnggu lebih.. happy tapi takot.. sbb ade pngalaman kguguran.. dah la tau2 pregnant bulan puasa.. takot tak ckup zat.. #bantujawab #firstmom #SeriusTanya kene g cek klinik tak.. klau kne cek.. nk cakap cane eh. sbb awal lg kan..

6 Balas

Sy g klnik after delay period hari ke 4 ambil darah Utk check hcg dlm badan. Result dpt 24 jam n memang result tunjuk sy praggy, Klu sis ada history gugur. Sis kena ambil injection kuat rahim. Kos x mahal pun sis, g hospital swasta atau klinik pakar puan ambil injection rasa kos x sampai rm100. Sy dh ambil masa tahu praggy n ni kena tunggu 2 minggu plk ambil sekali lagi, cucuk di punggung

2mo ago

Ambil darah kt klinik je tp x semua klinik ada, kena rm100 Utk test hcg