Trauma Miscariagge

Hi, sye baru miscarriage 3blm lepas...now sye pregnant almost 5weeks...skang sye mula cram perut...But sye masih trauma keguguran...normal ke mcm tu? Ada risiko ape² tak? Sape² yg ada pengalaman..hrp dpt share kat sye🥺 #ingintahu #bantusharing

2 Balas

saya pregnant semula selepas miscarriage 2bulan, setiap kali perut rase cramp saya akan bedrest & x buat aktiviti berat ..awal² pregnant mmg byk mc😅 sakit dia x boleh bawak bincang , tapi bersalin lagi 2x ganda la ..saya jumpa doktor masa cramp tu berpanjangan , doktor hanya bg ubat kuat rahim dan suruh berehat .. jaga makan, mkn jangan skip walaupun alahan teruk .. trauma tu iya ..but saya fikir positif .. kalau ada rezeki inshaallah ada ..alhamdulilah rezeki sampai selamat bersalin ..