Ubat / cream for gatal gatal

Hi , sye 29 minggu mengandung, boleh tulong recommend ubat / cream for gatal gatal..tkboleh tidur kat malam..gatal gatal🥲

Ubat / cream for gatal gatal
7 Balas

boleh sapu calamine lotion sebelum dpt ubat dr doktor.. doktor kulit yg sy jumpa suruh ltk moisturizer je masa sy start gatal2, smpai skrg sy xtinggal pakai mosturizer, klu x start gatal2 blk. . pas pkai mosturizer sy jugak sapu myk zaitun.. dr kat kk bg sy calamine cream.. dia boleh la hilangkn gatal time tgh gatal tu, tp pastu gatal dtg blk... klu xda ubat lg, time tgh gatal tu boleh tungku bhgn gatal tu dgn ais..

Saya pernah kena ni masa dalam pantang. Ya Allah merenyam gatal dia tak boleh nak cakap apa. Saya sapu calamine. Tu pun sekadar untuk reda je. Lepas tu gatal balik. Yang okay dengan saya, saya guna cream sen-c-tiv Jardin Pharma. Order dekat Shopee. Alhamdulillah much better.

Ya allah pernah jadi gini masa time sch … sy tak mintak byk mintak doktor tolong cocok je .. alhamdulillah lepastu lega .. cocok kt bontot

Ni gatal mcm kena taik ulat. Boleh sapu calamine lotion pink tu. Atau tk thn sgt pegi kk ,doc cocok nti

Sy penah kena masa temister pertama dan kdua.seksa sangat. Sy pakai lotion selepas tu xnaik dah. 😊

Kena jumpa doctor, cakap awak pregnant juga so dia boleh bagi ubat yang safe for pregnancy

Jumpa doktor dulu.., doktor kulit. Kalau recommend, belum tentu sesuai dgn puan.