gatal di breast

salam maaf nak tanya,bawah payudara saya mcm melecet mungkin sebab pns & berpeluh.tahu x cream ke atau ubat utk [email protected] gatal sangat.🥲skrg 33week.terima kasih🙂

5 Balas

saya plk gatal2 kt bwh perut,tmpt yg ada scar cakar rimau tu.. dah la tak nampak,tau2 basah melecet,nak mandi pedih😭 saya pakai cream yg klinik bg je...

2y ago

ouh boleh minta dr klinik ya?

mungkin bra dah sempit jgk rasanya sis..sbb sy kalau pakai bra yg dh sempit ,bhgian bawah payudara tu mula lah gatal2 dan smpai luka kadang2 ..

2y ago

sama lh..sy drumah pun mcm tu jgk..tp nanti nk jalan bila pakai bra mmg jdi mcm tu lh balik..kulit dh jd sensetif masa ni

sy pun gatal..lagi bila pakai bra..sy pakai lanolin cream medela tu,actually nipple cream utk breasfeeding tp sy pakai rasa lega..xgatal lgsg..

2y ago

ok terima kasih nnty sy try beli..

Hai nurse pernah cakap gatal breast tu perkara biasa sbb nnt utk persediaan pngeluaran susu.sis cari ja cream yg sesuai

2y ago

ouh yeke.oke baiklah terima kasih ya

wsalam, saya pakai yang ni 😊