Mummy

Sya pregnant dah msuk 22weeks dh.... Perot terasa trlmpau cekang sngt dan susah tdur wlwpon dh ejas posisi kiri dan kanan.... Terasa sakit sngt bhgian atas perot... Adakah normal? Boleh bg petua nk kurgkn rasa sakit ni...

3 Balas

Normal. Biasalah masa mengandung ni nak tidur pun tak selesa. Kalau tidur mengiring cuba alas dengan bantal kat bawah perut dan bahagian kaki untuk dapatkan keselesaan. Tapi masa saya mengandung dulu pun memang susah sangat nak tidur bila kandungan makin besar, kena paksa tidur baru ok

Jgn tidur melentang...letak bantal d bawah perut...belakang pinggang dan celah paha...😉sy bwt mcm nie..alhamdulillah okay ...

4y ago

Trima kasih 😊

Sama😕 me 26w