Cosmofer boleh menaikkan hb spanjng kita mengandung ke

Sya nk tnya mom dkat sini, ada x sapa2 yg pena kena drip cosmofer. Tpi bukan yg mcm kecik tu. Tpi mcm drip air dkat hospital tu. .lepas drip cosmofer, hb akam naik ke sepanjang kita pregnt. Atau ia hnya tuk semntara shaja..

2 Balas

Dlm cosmofer tu ada bahan iron dextran yg fungsi memang utk naikkan hb. Dia campur dgn drip air. Kalau ibu yg ada anemia, cara paling cepat memang doc akan masukkan cosmofer. Sbb kalau mkn ubat iron tu, ada certain org ubat tu x diserap baik dlm badan tp terus buang jd najis je. Tu sbb hb drop. Cosmofer tu sementara je. Doc akan selalu cek mcm mana bacaan hb lepas insert cosmofer

1y ago

Try tukar pemakanan la. Sy masa yg drop tu hb dr 11.7 turun jd 11. Betol2 kat border. Tu yg doc plan nak start cosmofer kalau drop lagi. Tp sy tukar pemakanan cek balik terus naik pegi 12

Kwn sy kena drip, hb naik juga tp still kena jaga mkn minum. Sy kena ulang alik cucuk tiap hari tu.

1y ago

owhh. .smga hb sis naik..sya punya hb atas pagar je. .susah btul nk naik. .