Drip iron cosmofer

hi saya nak tanya kat sini ada tak yg kena drip cosmofer lepastu masa drip trial punya tiba2 kena allergic reaction ? kelmarin saya kena drip cosmofer sebab HB low 7.2 ( 7 bulan ) lepas 45 minit drip yang trial terus badan naik rashes . kena warded untuk pemantauan . Tapi alhamdulillah skrg dah discharge , doktor just nasihat kan makan ubat macam biasa . saya makan maltofer 3 biji sehari

2 Balas

Sy xpenah drip walaupun HB low Sbb doc check ferritin sy normal just HB jew turun, continue mkn ubat.. Hari tue 8.8 mkn iberet 2 weeks before breakfast jarak 2jam naik smpi 9.6.. Maltofer penah mkn xnaik langsung HB Sis cuba iberet Tp tny doc dulu ya.. Sy mkn sehari sebijik pagi2 saja

boleh tahu tak rashes tu naik kt kawasan mana? n if ada allergic reaction dia stop terus tak?

9mo ago

mula2 saya rasa gatal sikit2 je kat peha , lengan , belakang badan . pastu saya sapu ubat angin . lama2 gatal sampai naik bintik2 dekat lengan kiri kanan sekelip mata je bengkak terus . saya terus panggil doct , immediately dia stop then dia drip air garam nak bagi flush balik cosmofer tu . pastu terus dorang tolak masuk ward sambung masuk air garam