?

Sya nk tny mmy2 smua.. Spe yg prnah mngalami mcm sya.. Nurse sruh dtg stiap 2 hari skali untuk cek tekanan drah n test kencing.. Ni tarikh2 yg nurse sruh pegi.. Jgn kecam sya ye.. Sorry klau ayat berterabur.. #Firstbby

?
74 Balas

Pernah kena masa kandungan 6bulan.. Time tu mungkin berdebar tiba2 time nak duduk kt misi... Time tu jugak tiba2 naik bp... Padahal sebelum nie tkde apa2, tak pasal2 kna repeat 2hari sekali.. Heheheh

Sy Bru je buat...nurse nak moniter je..takut tekanan darah tinggi or rendah dan nak trace albumin or sugar dlm air kencing..tp sy xde la cek air kencing..sy sebab 2minggu naik berat badan 1.5kg🤣

Kalau tak cukup ruang awak boleh tulis je dekat sticky note kemudian tampal je. Boleh jadi doktor minta awak teruskan check tekanan darah tu sehingga bulan awak bersalin. Saya buat mcm tu je 😊

saya pernah kena. sebab berat naik mendadak. ada masa tu dalam 2minggu naik dekat 2kg 😂 berat sebelum pregnant 63kg. berat sebelum bersalin, dekat 84kg. tapi alhamdulillah semua baik2 je.

Sama kena gak sbb berat naik melampau . Takut nanti ada sawan ke apa tak ingat . Haha .mmg akan kne dtg selang sehari klinik . Alhamdulillah cek hari2 semua Ok. Urin okay, tekanan darah ok

4y ago

Sma la sis.. Klau sya sbb berat naik 2.5kg je..

Sy pernah mcm nie masa hamil ank kedua. Sbb katanya berat badan lebih. After 1 weeks ulang alik check tekanan.xde masalah dh. Melainkn klu ada kes2 tertentu maybe kna continue.

Sy pn same.. Tp doc bg ntuk 14hari.. Smlm g klinik kne smbung lg 14hari cek bp sndiri.. Sbb tkanan drh tggi..cek kt rumah normal je bile g klinik jd tggi.. . Tabah la ati...

Sye pernah untk tekanan darah .. sebab naik dadak .. sbb biasanye normal x pernah lebih 119 .. tapi last² doktor cakap okay je 133 .. cme kena hati2 je jgn naik dadak lgi

Sy pun tgh buat mcm ni sbb berat naik 3kg sebulan😂 kne cek bp selang sehari. Tp bp saya rendah misi ckap. Tgh risau jugak ni. Xtau knape bp rendah. Sblm2 ni ok je..

Smalah... 2x seminggu... Check Tekanan darah dgn air kencing... . Sejak pregnant kena darah tinggi... Mula dri pregnant smpi skrg... Biasa setiap hari isnin dan kamis...

4y ago

Klau drah tinggi tu kne jga sis..