Makan bubur durian

Sya mhu brtanya skrg sdh masuk 28 minggu 6 hari,blh kah klu sya mkn bubur durian harap ada yg akan mnjawap soalan sya ni #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Saya tak pasti sis. Tanya doktor. Durian tinggi gula. Tapi org ckp durian adalah makanan yg dpt panaskan badan & berangin. Kakak ipar sy dulu masa pregnant dia pernah mkn durian lpstu dia bersalin keesokkannya awal drp tarikh jangkaan bersalin. Saya tak tahu dia pregnant berapa weeks masa mkn durian & bersalin weeks ke berapa.

Durian boleh makan, tp kawal amount sbb tinggi gula. Kalau bubur durian tu cukup la makan semangkuk hilangkan teringin. Jgn mkn selalu