Doakan sya agar baby sya baik" sja dalm perut dan normal smuanya❤️

Sya dah hamil 15minggu 6hari tpi risau sebab macam bawa diri jk ini🥲😂..masa alahan pn tdk terok..komen ah klu ada yg sama mcm sya sbb saya risau mcm bawa diri ja nie #seriusnanya #firstmom

2 Balas

avoid overthinking sis. xelok untuk kandungan. nanti kandungan masok 18~26w boleh buat detail scan. untuk lihat head to toe baby kita. saya masa pregnant 1st & 2nd baby xde morning sickness sampai sy bersalin. cuma jadi gatal2 bdn je. bab makan or minum semua sy boleh makan. dan both pregnancy sy berkerja sampai hari bersalin. 1st baby sempat sampai rumah baru turun tanda bersalin. 2nd baby sakit contraction dkt office. dan sy aktif berjalan. pantang family ajak jalan2 mesti join walaupon dh sarat. 1st baby keluar 3.15kg. 2nd baby keluar 3.52kg.

7mo ago

beza jarak anak 1st dgn 2nd setahun 2bulan

Always be positive sis. Avoid overthinking. Every mommies have different pregnancy journey. Yang penting baby membesar seiring dengan umur dalam kandungan. Sentiasa rujuk dengan doktor jika awak ada apa2 masalah kesihatan sepanjang mengandung ni. Tak kisah la kecil atau besar. Rujuk doktor. 😊 Saya sendiri dari awal sampai bersalin takde morning sickness. Steady je boleh pergi kerja macam biasa. Jalan sana jalan sini. Ini pregnancy journey saya dan saya enjoy. So just enjoy your pregnancy journey 🌹