2 bulan lps gugur

Sya dah 2 kali gugur bulan5 tahun lps..gugur yg kdua 7/5 tahun nie..last period 21/6...skrng nie sya rasa mcm mgandung..Tpi xcek lgi..Klau sya mgandung..Sya kne trus gi klinik ke amek ubat kuat kan rahim....

2 Balas

Yup, Kalau risau sgt, better refer gynea. Nanti based on your condition, dia akan advice ubat apa atau treatment apa yg sesuai. Klinik pun susah jgk nak bg ubat kuat rahim, dia akn tgk condition awak jgk mcm mana. Tapi, setakat bg ubat kuat rahim je la Kalau ke klinik. Andaikata klinik cek okay je, boleh jadi dia tak bagi pun ubat kuat rahim. Mcm penah jadi kat Sy, sy ke klinik sbb bleeding, sy tahu la condition Sy penah jdi dah sebelum ni. Tapi dia cek Sy lekat kencing kotor, yg hampir nak bagi dah ubat kuat rahim Xjadi, dia bagi ubat kencing kotor, katanya bleeding sbb kencing kotor. Balik tu mmg terus bleeding kuat then keguguran plk kali kedua. Kali ketiga ni Sy refer dgn gynea terus

3y ago

gynea tu apa sis, boleh tahu? saya pun ada sejarah keguguran

kalau sis ade history miscarriage boleh refer gynea utk advise. gynea akan advice ape ubat yg sesuai dgn badan dan condition sis. semoga sis dimurahkan rezeki!