Takut keguguran lagi

Sya bru sja keguguran 2 bulan yg lalu. Setelah 6 bulan ttc bru itu sya dpt postf upt smpi late peroid 4 hr. Dan dia jatuh setelah itu. Jd skg sya pregnant lagi, perasaan takut jatuh lagi tu sngt2 ada. Pa boleh sya buat spya sya dpt kekalkn kandungn sya kali ini.. Sya mmg slalu ada rsa cramp2 perut kalu terlalu lma duduk atau bdr. Mcm hr tu juga cuma kli ni kurng skit. Plz help me.#pleasehelp

2 Balas

Sis boleh rujuk dgn doctor OG dptkan nasihat bahawa perlu ke sis makan ubat kuatkan rahim - tanya doctor ya sis. Sementara tu, sis perlu bedrest, dptkan rehat/tidur yg secukupnya, jgn angkat berat, kalau boleh jgn buat sexual intercourse buat masa skrg especially 1st trimester sbb sis pernah keguguran, tak digalakkan. Makan vitamin yg disarankan doctor, jgn lupa folic acid.

Sis keguguran bulan 4 ke? haritu dnc tak?