Ajar buai anak

Sya berpantang rumah mak mertua... Mak mertua asyik paksa sya ajar ank tido buai katanya susah nk buat kerja nanti... Sya dan suami dh berbincang x nak ajar ank tido buai tapi mak mertua kta sya menantu yg x dgr kata... Dh penat bgitau bnda yg sama kt mertua#bantusharing

8 Balas

Kalau baby awak jenis tenang je waktu pantang tak perlu kot nak buai. Anak sy waktu pantang tak buai sbb sy klu blh mmg taknak biasakan. Habis pantang terpaksa bagi buai sbb nak mudahkan pengasuh. Tapi anak sy dua2 boleh, tido buai mmg sekejap je dah masuk mimpi, kalau tido katil lambat sikit sebab byk ragam. So kalau malas nak layan mmg terpaksa offer tido buai juga waktu malam 😅 Setakat ni kitorang g travel mana2 atau balik kampung mmg tak pernah lagi cari buai, senang dia tido sebab penat berjalan.

12mo ago

ad skali sya keluar dgn suami... balik rumah tengk mak mertua dh letak ank dlm buai... skrang nk g mna2 kena bwk buai..