Ajar buai anak

Sya berpantang rumah mak mertua... Mak mertua asyik paksa sya ajar ank tido buai katanya susah nk buat kerja nanti... Sya dan suami dh berbincang x nak ajar ank tido buai tapi mak mertua kta sya menantu yg x dgr kata... Dh penat bgitau bnda yg sama kt mertua#bantusharing

8 Balas

Saya pun ikutkan hati memang tak nak ajar anak pakai buai, tapi saya bekerja. Saya kesian mak saya mengasuh anak saya nanti tak dapat buat kerja & solat. Anak saya susah nak tidur & kuat meragam. Kalau anak awak tak meragam & mudah tidur, tak perlu la pakai buai. Memang susah nak pergi mana-mana nanti.

1y ago

sama cm kes sy sis, mula2 xnk aja ank pkai buai tp ank sy cm ank sis jgk laa ssh nk tdo meragam je ngamuk je lps tdo kt buai Lena dia tdo dh tdo sy angkt ltk kt tilam, ad msa x guna jgk buai time dia meragam kt buai nk susu angkt bg susu tepuk2 tdo kt tilam dia kita kne pndai aja ank tdo buai n tdo kt tilam dia, bla ad buai sng nk bt kje sis ank tdo lama skit kn..