Omaigoddd.. i cant breath🤮

Sya ada masalah berkaitan dgn ubat tmbah darh hb.. iaitu acid folic, (iron tab) yg kkm bekalkan. memang xbole nak telan😖🤢.. sdh cuba ubat iberet & obimin.. pun sma.. tiap kali telan, mesti sejam kmudian, sya akn muntah.. wlaupun sya mnum ubat tu dgn air perahan buah lemon🤮Ya tuhan.. bacaan hb sdh mula turun ke 10.1..help me. suggest utk mnum ubat tmbh drah hb, tanpa ada rsa nak muntah mual.. pening. #Momlowhb🤒

28 Balas

cuba minum jus mamariam..saya masa awal mengandung pun macam tu hb saya drop sampai 7.2,lepas minum jus tu alhamdulillah hb dah cantik..skrang dah 12.5

Cuba maltofer. Doc dh tukar ubat dkt saya 2kali dh. Ni ubat kali ke 3 maltofer kemam2 rasa coklat. Terus sedap tak rasa nak muntah dah 😂😆

sama la dengan saya , sampaikan kene tahan wad and then dokter bagi ubat iron tab dalam bentuk cecair masuk melalui drip

sama lah dengan saya sampai sekarang dah tak mkan ubt.tapi doktor cakap nanti dh oky baru sambung makan ubat balik

sis..sy awal2 mcm tu jgk..cuba mkn ubat2 tu sblm tido..insyaAllah akn okay😁

saya macam awak juga.. last2 saya makan maltofer.. okay.. rasa chocolate..

cuba maltofer sy ambil maltofer 3biji sekali mkn alhamdulillah okay

3y ago

Bk try lah hihi.. sya mkn iberet,tp hb x naik² jgk.

banyakkan minum susu HL dalam dia ada asid folic juga sebagai tambahan

Makan makanan sebenar. Dlm TAP ni banyak panduan, tips. Search je

boleh cuba maltofer.. bau lebih kurang horlick