Kongsikan pengalaman ibu2 bole

Sya 32w 3d sya kerap kencing asik ulang alik kencing...lepas tu bawah perut sya sangat sakit sampai x bole tido.. sya pgi ke kk katanya kencing sya kotor lpa tu doc bgi antibiotik ubat tahan sakit dgn ubat serbuk mcm gas gitu.. esok sya mkn ttp skit sgt.. sampai masa sya bangun dri baring atau duduk mesti membongkok bru bole jln slow2 tgk kan badan.. pada tengahari suami bwak sya tros ke hospital dlm perjalanan air ketumban sya dh mula keluar byk.. check2 doc apa semua.. doc kata kencing kotor masuk apa ubat semua waya pasang dkt tangan .. lps tu check2 ada jangkitan pada pundi kencing sya benda tu risiko untuk baby .. jdi kalau jangkitan tu x hilang jgk lps bgi antibiotik sya mmg kna paksa bersalin.. tetapi next doc yg check sya kata x perlu untuk paksa bersalin bgi ubat sahaja .. air ketumban sya pon ada kala keluar ada kala banyak keluar... Jadinya sya tertanya2 kes mcm ni mmg kna paksa bersalin atau x ye.. sya risau sbb risiko pada baby kalau bersalin awl sgt.. jdi ada x ibu2 yg sama pengalaman mcm sya

2 Balas

32w bby dh boleh survive kalau lahir. cuma kne duduk nicu dulu. and kne on dexa dkt mummy dulu. baik bersalin awal dri biar bby dgn air ketuban yg sikit. lgi bahaya.

macam mna dh tuh?

1y ago

terima kasih linda