Test positif tapi scan ta nampak kantung

Sy test nie masa 22/1. Last period 17/12. Smlm sy g klinik doktor ckp sy da 6week3day.. Tapi scan doktor ckp tak nampak kantung lagi.. Adakah sy ngandung atau tak?? ☹️ ada mom's yg pnh kena mcm sy?? #bantusharing #seriusnanya #mommybuntu

Test positif tapi scan ta nampak kantung
16 Balas

Salam sis jika ada rasa sakit kat pingang kiri dan kanan ada kencing kotor atau ada pendarahan baik p hospital dia akan cek darah bila kantung x nampak. Tapi cek darah tu dia ambik dua kali jadi kena dtg dua kali ke hospital nak cek darah tu. Baik cek awal takut kandungan luar rahim.. masih kecil di keluarkan risiko lebih baik. Kalau kptsan darah oky insyallah ada rezeki sis.. semoga dipermudahkan saya tahun lepas kandungan luar rahim lengkap 3 bulan alhamdulilah ada rezeki. Takut juga awal2 kehamilan ada bleeding igt gugur. Bila scan semula 2 minggu sebab rasa x keluar habis kemungkinan kandungan masih proses awal masa tu. Cek semula nak cek jika ada sisi. Rupanya baby ada. Alhamdulilah skrg da 26 week. Insyallah percaya rezeki dan asbab dari Allah S.W.T itu yg terbaik. Kita iktihar mana yg terbaik.

hai sis. sama mcm saya , dapat tahu masa tu almost 5weeks . tp scan tak jumpa kantung , scan ikut bawah pun msih taknampak . doc tahan wad sbb takut kandungan luar rahim , 4 hari diwad Alhamdulillah hormon pregnant saya menaik dan itu tanda saya mmg pregnant cuma msih blom jd dan nmpk. scan smula 10w , Alhamdulillah nmpk dh besar dh hee. cuma mse nk tnggu scan smula tu berdebar dia kita je tahu. hee moga yg baik baik saja untk sis ☺️

2y ago

pengalaman sismcm sy sekrg,sy 5m 4hari sy cek positif tpi scan kantung x nmpk dokto suspek sy ngdung luar rahim...minta2 rezeki sy ada....sy tngh risau tunggu kptsn drh...nk thu ngdung luar rahim atau dlm rahim.

tunggu scan kandungan 10week.. kandungan awk baru LG sis...kena jaga-jaga..jgn buat kerja berat..sy dulu MCM awk scan 8minggu kantung kosong...10minggu sy keguguran..tu bukan rezeki sy LG ..tapi skrg Alhamdulillah..sy mengandung LG..dh 10minggu.. Alhamdulillah scan dh nmpk janin jantung bby...

sama dgn saya sis.. smlm pergi scan 6weeks6days. tp period saya x regular. hr ni supposed 7mggu.tp scan still xnmpk kntung lgi.. tp upt positif.. dr ckp xnmpk lg..siap ckp rahim saya leper lgi🥺. dia suh dtg scan 2mggu lg..rsau pun ada🤧

3y ago

haah sis..sama lah..moga dprmudahkan urusan.. saya pun ttc 2thun dh..rasa lama dh tggu nk dpt baby ni🤲.hrp2 baby mmbsr dgn baik..

Saya first scan 6weeks tapi kantung kosong.. pergi hospital scan melalui bawah Alhamdulillah baru nampak.. sekarang dah masuk 13weeks.. Jangan risau sangat. Doa yang baik2.. semoga Allah permudahkan segala urusan awk..

3y ago

aminn.. terima kasih sis.. semoga dipermudahkan urusan sis jgk

kadang ovulation lambat.... mayb baru sbulan.... so sb tu xnampak... sy pon period tp ovulation lambat jd xleh na kire minggu yg sebetul nya..awk tgu 2 bulan dr date awk period br g scan sml

kalau dah 8w ke atas baru nampak sis. jgn risau, kebanyakkan ibu2 pun mcm tu. kandungan msh awal lagi, skrg ni jaga kesihatan & pemakanan.

Sama sy last period 16/12, 6weeks2days memang xnampak katung lg, doc ckp minggu ke 9 mcm tu dtg lg scan insyaallah nampak

3y ago

insyaallah aminn. semoga dipermudahkan urusan nye sis

Awal lagi sis. Nak selamat better dtg masa kandungan dah 8 minggu ke atas. If ada pendarahan sementara tu, terus ke hospital

3y ago

tq sis share.. lega sy dengar

confirm preg cuma sstgh org x nmpk kantung lg..after 2 weeks cuba scan balik insyaallah nampak kantungnya