scan 7 minggu 4 hari tapi lmp 9 minggu

hi! sy tengah mengandung anak pertama. lmp 9 minggu tapi scan 11/8/21 baru 7 minggu 4 hari, saiz janin about 1.36cm dan dah ada heartbeat. 1/8/21 sy scan baru 7 minggu tepat padahal masa tu sepatutnya dah masuk 8 minggu, and masa tu pun dia dah ada heartbeat. pergi scan sebab sehari sebelum tu sy jatuh and rasa ngilu kat ari2. normal ke kalau tarikh scan lari dari lmp? doktor cakap jangan bimbang tapi sebagai first time mom, memang bimbang sangat kalau dia tk membesar dengan baik. ada yang pernah jadi macam ni tak? btw tadi dah ada post pasal ni tapi tak boleh buka😭#pleasehelp #pregnancy

1 Balas

Normal sbb kita tktau bila persenyawaan tu berlaku dlm perut tu. LMP tu cuma anggaran. Jgn risau sgt. Ikut scan tu lebih tepat sbb berdasarkan size kandungan apa semua

3y ago

aminnn! i really hope so. nervous nak tunggu next appointment which is 21/9/21 for next scan. harap dia membesar lagi, i will never eat fast food and makanan ringan dah.😂 syukurnya bila tahu ada orang sama keadaan. sy doakan kandungan awak and awak sihat! take care in this pandemic and hv a bless day, mommy!☺️