Cepat stress

Sy taktahu lah msuk 35w sy jdi lain emosi tak menentu sy cepat stress sy letih baby kerap mengeras mlm mlm dan active sy susah tdo mlm dlm masa sama sy sedih taktau lah knp emosi jdi mcmni…… letih emosi sy 😔 sy perlukan kata kata semangat tlg lah sy… sy penat 😢

2 Balas

Elakkan stress dgn Banyakkan bedrest, buat apa yg puan suka, brisk walking di taman, pantai, window shopping, Sibukkan diri dgn: khatam al Quran sepanjang tempoh kehamilan, Banyakkan membaca dan tonton video tentang kehamilan, kelahiran, penjagaan anak sejak lahir hingga dewasa, penyusuan susu ibu, tenangkan dan tidurkan bayi, pemulihan ibu slps kelahiran, keibubapaan, makanan bayi, tumbesaran anak dll. Tentu seronok 😍

hi awak. itu la nama nya pergorbanan sorg ibu. awak kena elakkan stress. ini awak baru lalui fasa kehamilan. belom lalui fasa menjadi sorg ibu. kalau sekarang awak dh tak boleh handle. mcm mana awak nak handle baby. nak handle baby lagi la nnt mental fizikal awak kena kuat. please belajar ilmu parenting. belajar juga ilmu penyusuan susu ibu. belajar ilmu baby language.