Darah banyak dalam 2x tukar pantyliner . Ketika trimister 1, normal ada tidak sis 🥲

Sy tak check klinik lagi lepas keluar darah ni.

4 Balas

Saya ada keluar spotting coklat jgk kelmarin. Suku dari pad. Hari nie keluar 2/3 titik. Pastu tadi saya terus g scan sbb kandungan baru 5w2d doc scan tvs dah nampak heartbeat. Kurang sikit risau tu 🤲🏻

1y ago

Doc refer ke hspital

Kalau belarutan sampai 3 hari keatas dan ada sakit pinggang berterusan berkemungkinan kandungan nak gugur. Pegi terus ke klinik skg sis. Sbb pengalaman gugur sy pun mcm tu, sy lambat jumpa doctor. 🥲

1y ago

Sy baru smpai klinik sis … nak check doakan sy ya .

Kena segera jmpe doc utk mengesahkn . Sgt bahaya . Sy 1 kali kuar darah . Doc suspek luar rahim/nk gugur . Doc bg ubat kuatkn rahim . Kalau masih berlarutan darah kena bt tvs .

1y ago

Terima kasih sis. Sy baru sampai klinik doakan sy ya

Puan, apa jua darah keluar semasa hamil, segera jumpa doktor ya.

1y ago

Terima kasih pn. Sy br smpai klinik doakan sy ya