Ibu gdm bersalin awal

Sy survey ibu gdm mostly bersalin awal. 36-38 weeks camtu. Cuma sy nak tanya yg ada pengalaman, apa sebab yg buat doc decide bila bole bersalin tu? Sbb ada 36w, ada 38w. Sbb masa scan baby besar ke? Atau sebab lain. Thank you semua sharing

8 Balas

sy GDM on diet tp Doc pakar kata xblh postdue..kena bersalin sblm 40w sbb Doc kata faktor risiko baby besar atau baby kecil..tp so far baby sy size ok..ikut perkembangan semasa..so 39w6d sy kena serah diri if xbersalin lagi...now 36w1d..

Saya GDM on diet bersalin macam biasa. GDM on Diet bersalin ikut EDD. GDM on insulin/ubat tak boleh overdue. Let's say, overdue doktor akan beri tarikh serah diri.

11mo ago

yep btul sis, mujur 1st prgcy hrtu sye brslin awal 37w.. tpi gdm on diet je

GDM moms takboleh bersalin lebih dari EDD. Bezanya bergantung kpd diet control / ubat / insulin Diet control: up to EDD Ubat / insulin: up to 38wks only

Gdm on diet tak perlu bersalin awal. Insulin dgn ubat yg tak boleh lebih due. Kalau baby besar kena induce. Semua bergantung pada keadaan baby dan ibu

tak juga. ipar sy GDM bsalin ikut due date. faktor bersalin awl ni ada byk sbnrnya. baby besar, baby kecil, heartbeat baby xnormal, macam2 lagi.

GDM on ubat kena bersalin 38w tk boleh lebih sb risiko anak besar. itu la yg doktor ckp. sy anak 3 baru kena gdm

saya pertama kali kena gdm anak ke 6, gdm on ubat, skrg 34week doctor da tulis siap² kena bersalin 38week.

Dua anak saya lahir 40weeks, dua2 preg with gdm. Tapi tak boleh lebih dari 40weeks, akan di-induce.