Hello, ada siapa2 tau tak cara nk besarkan baby dlm kndungan? Sbb baby sy kecil 2 weeks..

Sy spatutnya 25weeks tpi baby 23weeks.. Kena refer dkat HOsp.. Ada tak cara2 nk besarkan baby dlm kndungan? Blh share? 😊

6 Balas

hi sis , permakanan kena jaga kalau boleh sarapan , tengahari petang dan malam makan . tapi biar dalam kuantiti yang sikit . pagi minum susu dan malam pun sebelum tidur minum susu . insya Allah sis baby akan tambah berat . banyakkan jgak makan buah dan sayur hijau untuk khasiat . jangan banyak pikir atau stress .

2y ago

Tq sis 😭

Jaga makan jangan skip sis walaupun tak selera. Rajin minum susu, kalau tak suka susu tepung susu fresh milk pun ok.

2y ago

Thank you sis.. Rajin mkn ne.. Susu pun byk mnum

mmg ibu kena byk mkn dan mnum ja.. nak banyakkan air ketuban baby dan bg dia membesar

2y ago

Dah mkn byk n mnum susu byk.. Tp rasanya ibu yg mkin mbesar, baby x 😭

try minum susu , bby cepat membesar , sy minum enfamama

2y ago

Sy pun bru try enfamama ne.. Hrp mbantu tumbesaran baby 🙏

minum susu banyak