Vaginismus boleh bersalin normal tak?

Hi, sy skg 38w5d due 4.4 , ad vaginismus n gdm on dc..nak tanya ada tak y vaginismus bersalin normal? Sblm ni sy mcm xambik thu sgt psl vaginismus..dh nk dkt due bru tpkir blh ke normal sbb nk bsama suami pun sakit/pedih n kdg2 lgsg xblh nk bsma..sy xinform lg o&g sbb last min decide nk bsalin kt kg..risau pulak😭

3 Balas

Sy xdpt bsalin normal. Sbb progress jln slow, dh pecah ketuban pun masih 5cm + laluan dh bengkak sbb check laluan non stop.

1y ago

Tp sis inform doc tak?

Saya pun vaginismus. Awak dah selamat bersalin? Normal atau cser ya? Due sy bulan 9 ni. Takutnya saya 🥺

1y ago

Pregnant secara natural awak

ape tu

1y ago

Kalau org melayu panggil faraj terkunci. Nanti google ya. Dia mcm anxiety kalau sesuatu masuk di dlm faraj. Otot pelvic akan menolak dan tak bagi masuk. So jadi sakit nk bersama. 🥲