Lengan rasa kebas & sakit

Hi! sy sekarang 29 weeks. kedua2 lengan sy sentiasa kebas & jari² semua sakit. Ada masa rasa kebas & sakit tu hingga ke bahagian bahu. Tidur malam selalu terganggu sehingga sy sakit kepala mngkin tak cukup tidur. Sy ada baca² artikel di internet, keadaan ni normal utk ibu yg sedang hamil & akan hilang selepas bersalin. Ada sesiapa yg sama dgn situasi sy & apa cara utk mengurangkan rasa kebas & sakit ni?

1 Balas

normal tu sis..mmg xbole buat apapa..saya 33weeks bru start sakit jari2..sabar ye sis

4y ago

Hi, sy da selamat bersalin 5 aug lepas...kebas² jari masih lagi, bertambah sakit bila sejuk...last check up hari tu doctor kata akan hilang lepas bersalin...klu tak hilang kena buat xray tulang belakang..sy blum ryjuk