Badan gatal² sampai naik ruam

Sy sekarang 18w. Badan ² naik ruam dan gatal sangat². Ada tips x nk legaka. Kegatalan tu 😭. X tahan dh asyik nk menggaru shja

3 Balas

boleh cuba chloromine.dia safe untuk pregnant woman.yg lain tak berapa. n also boleh cuba pakai aloe vera gel untuk lega kan gatal2 if tak nak makan ubat selalu.

jumpa dr la sis, pakar kulit lagi baik.. sbb klau nak bli ubat sndri dri farmasi pun, awk tak tau btul ke tak ubat awak bli tu utk gatal yg awak kena..

awak pergi farmasi, beli ubat loratadine atau cetirizine.