just sharing

Sy pregnant dah msuk 27weeks 5days.. ade org ckp perot sy besar, ade yg ckp perot sy kecik...ketinggian sy cuma 151cm/ my weight just 44kg masa booking, so whta do you expected? Nak perot sy sebesar perot gajah ke? Kandungan sy da nk msuk 7bulan, doc & nurse pn xpnah complaint ckp perot sy kecik sgt atau besar sgt..so far everything is normal for me & baby...just nak cakap mommies kat luar sana kne jga mlut bile nk ckp sesuatu kpd ibu pregnant yg lain sbb sometimes ape yg kite ckp boleh mengganggu emosi ibu..for me its ok sbb sy da ade pngalaman mngandung 3 ank sebelum ni..n yg tegur2 sy about perot ni kbykan mommy yg bru 1st time pregnant atau bru ade ank [email protected] da ade ank 3 n otw bby no4 sy xpernah complaint pasal perot org kecik ke besar..emosi ibu semasa hamil sgt penting pls berfikir sebelum menegur..sbb sometimes ade ibu yg mudah risau bile ade yg tegur psl saiz perot..tq #justsharing #bealert

1 Balas

Sy pun orang sekeliling asyik tegur. Perut kecik sangat la. Sampai nak pegang2. Kita dari tak risau jadi risau pulak. Padahal Dr takde cakap apa2 pun. Buat detail scan pun berat baby sesuai je dgn usia. Kecik salah besar salah

5y ago

True...bnde yg xptt kite risau da jd risau sbb mlut2 org sekeliling..lg2 bg ibu muda yg bru hamil klau dimomok2 kn perihal perot kcik prot besar msti dieorg risau..boleh buat ibu jd stress n gnggu pertumbuhan baby..