spotting selepas bersama suami

hi sy pregnant dah 11w6d. sy ada bersama husb lepas bersama sy bleeding sy dah pergi hospital alhamdulillah baby ok je. lpstu darah dah stop. tp lepas 4 hari sy pergi hospital kluar spotting lagi. effect sbb sy bersama ke? alhamdulillah perut tak sakit cuma risau... #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing #seriusnanya

6 Balas

11weeks masih lg dikira sbg 1st trimester... 1st trimester kebanyakkan doktor² x brp bg utk bersama lg dgn suami..sbb kandungan masih lemah lg.. tp mmang ada kata blh je nk bersama tp itu utk yg tiada mslh lah.. tp better elakkan dulu.. dh 2nd trimester ni baru blh bersama

2y ago

baik awak. sy pun baru sekali bd. sblum ni mmg tak pernah bd lps tahu pregnant

Mgkin mcm saya kena pintu rahim tu ada luka, sbb tu jdi spotting. Saya hari tu dr check kandungan okay jadi bleeding bukn dr dalam, so dr masukkan mulut itik tgk pangkal rahim tu mmg bnyak lendiran coklat tu sbb luka , sbb tu akn kluar spotting

Samaa saya pun masa 11w bleeding gak lepas bersama… Lepastu doc bagi ubat kuat rahim. Sampai skrg 21w tak bersama dah.. Takott 😂😂😂

saye ada bca klu tak silap knpa darah keluar sebab faraj kering to sbb bila brhubngan kdang ada darah kluar sebab faraj kering jadi luka lha

2y ago

tak pasti kenapa. haritu lepas bleeding tu sy terus pergi hospital Dr check semua ok. cuma lepas 4 hari kluar spotting plak. tp tak bnyak lah

kalau boleh elakkan bersama untuk sementara waktu ataupun jangan terlampau ganas masa bersama

2y ago

takde bersama dah sis.

kalau boleh trimster ptma elak dlu bsma..sbb janin bru nk mnempel..